אודות העמותה

כשאנחנו כחברה נכיר בערכן של אימהות כמעניקות חיים ותומכות בהם, נתחיל לראות שינוי חברתי משמעותי

אינה מיי גאסקין

התנועה לחופש בחירה בלידה, שהחלה את דרכה במרץ 2001 תחת השם 'נשים קוראות ללדת', נולדה כהתארגנות של נשים ששמו לעצמן למטרה להביא שינוי לשדה הלידה בארץ. ההתארגנות קמה בעקבות חוסר שביעות רצון מיחסה של מערכת הבריאות בישראל ליולדות ולילודים, וכן בעקבות הצטברות של עדויות של נשים שזכותן לאוטונומיה על גופן הופרה במהלך תהליך הלידה.

התנועה החלה במפגש מחאה של 14 נשים, בעקבות סגירת בית היולדות משגב לדך בירושלים, וסחפה עמה רבים מיד עם היווסדה. בכנס הייסוד, שנערך ביוני 2001, נכחו 180 א/נשים. כיום מונה התנועה כ-11 אלף עוקבות/ים ומדי יום מצטרפות/ים חדשות/ים, המבקשות/ים שינוי באופן בו מתקיימות לידות בישראל.

לידה היא אירוע מכונן בחייה של אישה, אירוע אינטימי שמשפיע על המשך חייה בדרכים רבות. אופן הלידה משפיע על התאוששותה הפיזית והנפשית של האישה, על ההיקשרות בינה ובין הילוד, על הקשר עם בן או בת הזוג ועל רווחתה הנפשית של האישה לאורך שנים רבות. לכן, אנו מאמינות כי הבראת הלידה הינה חלק מהותי מהבראת החברה.

 

אנו פועלות במישור המשפטי, התקשורתי והחינוכי, במטרה להביא לכך שבלידה האישה תהיה במרכז, ושזכויותיה יכובדו במלואן.

אנו מבקשות לקדם שינוי תודעתי בקרב הציבור, מתפיסת לידה כאירוע רפואי, לתפיסת לידה כאירוע שהוא בבסיסו אירוע פיזיולוגי טבעי. אנחנו מאמינות כי על כל ליווי מקצועי לעשות ככל האפשר על מנת לעודד ולאפשר את מהלך הלידה הפיזיולוגי, מתוך תשומת לב לרצונותיה ובחירותיה של האישה היולדת.

אנו קוראות לקיום ליווי מיילדותי רציף; להבטחת מיילדת לכל יולדת; להבטחת זכותה של יולדת ללדת עם מלווים/ות לבחירתה, ובכלל זה ליווי של דולה; להקמת מרכזי לידה מחוץ ובתוך בתי החולים; למיסוד לידות הבית; למיגור תופעת האלימות המיילדותית והכרה בנפגעותיה; ולשינוי הגישה בה התפיסה ההתערבותית ללידה הינה התפיסה השלטת. אנו קוראות לקיים לידות בדרך המכבדת את בחירותיה של האישה בגיבוי של ליווי מקצועי הולם.

כמו כן, אנו מאמינות כי יש לאפשר לילודים כניסה רכה לחיים, שהות ליד האם ועל גופה בהתאם לרצונה, ומתן טיפול רפואי רק באישורם ובנוכחותם של ההורים.

אנו שואפות להעלות את מודעות הציבור לאפשרויות הקיימות סביב לידה ולזכות היולדת לבחור ביניהן, או לסרב להן, מתוך בחירה אמיתית ומושכלת לאורך כל התהליך.

לכל אישה יש קול ורצון משלה. לכל אישה צריכה להיות הזכות ללדת על פי בחירותיה ובדרך המתאימה לה ביותר.

רוצה לעזור לעשות שינוי?

הצוות

חיותה גורן, מנכ״לית

אחות מוסמכת, אחות בריאות הציבור בהיפנותרפיסטית (בקליפורניה) עם תואר שני ברפואה משולבת ובריאות גוף נפש. מורה למיינדפולנס ולהכנה ללידה מבוססת מיינדפולנס, דולה, מחברת הספר ״להתעורר: מדריך להיפנוזה עצמית ומדיטציה, אמא וסבתא

רעות אלינגר, סמנכ״לית

עובדת סוציאלית M.S.W עם התמחות בשימוש בכלים יצירתיים. מטפלת רגשית בנשים בתהליכי שינוי ומשבר ובעיבודי לידה. דולה, מדריכת הכנה ללידה. סמנכ״לית העמותה ומנהלת "קו ליולדת"

חברות וועד

דינה סופר - יו״ר

מלווה נשים בתהליכי הריון, לידה והורות ראשונית. גינקוסופית, דולה, מדריכת הנקה מוסמכת. בעלת תואר ראשון במדעי החיים ותואר שני בניהול מלונאות ותיירות. ממקימות ארגון זכותי ללדת. במקור מירושלים, חיה בתל אביב עם משפחתה.

ד״ר מתן אלעמי סוזין

רופא נשים ומיילד, אנדוקרינולוג. עובד כרופא בכיר בחדר לידה בלניאדו וכן משמש כמזכיר החברה לגינקולוגיה של ילדות ומתבגרות. בוגר קורסים בלימודי מגדר ופמיניזם.

שרי גנולין

במקור מארצות הברית, שרי האמינה ופעלה למען חופש בחירה בלידה אפילו לפני שהפכה בעצמה לאם. היום היא דולה, מדריכת לידה, לומדת ייעוץ הנקה, מוזיקאית ואמא לשני ילדים. ומנהלת קבוצת פייסבוק עבור נשים המעוניינות בלידה טבעית לאחר ניתוחים קיסריים.

דבי סילבר

דבי עלתה לארץ מטורונטו אחרי שילדה שם את בתה כרמל (בלידה קלה ומהירה יחסית…) ולימים נכחה ב 3 מתוך 4 לידות הבית של כרמל. היא גם אמנית פיסול וצילום ושייכת לארגון ״Save A Child’s Heart״, שבשמו היא מתלווה למשלחות רפואיות ומצלמת ילדים, רופאים וגם ניתוחי לב פתוח, מאז 2006. דבי מנהלת, יחד עם אחיה, את קרן סילבר, שהוקמה לזכר הוריהם.

מיכל אקסלרוד

מיכל היא עורכת דין ובעלת תואר שני במדעי המדינה עם התמחות במחשבה מדינית. היא מחזיקה בתעודות בניהול עמותות וניהול אחריות חברתית. במהלך הקריירה שלה, מילאה תפקידים ניהוליים במיזמים בתחומים משפטיים, יחסי ציבור, תקשורת, תרבות ועשייה חברתית. משנת 2015 היא המנכ"לית הראשונה של עמותת הידידים של המרכז לבריאות הנפש ”גהה“, שם היא מנהלת את הקשר עם הנהלת המרכז, יוזמת פרויקטים לשיפור תנאי המטופלים, ואחראית על גיוס תרומות ויצירת שיתופי פעולה.